Meest gestelde vragen

 • De GVB Cursus

  • Gaat de cursus ook door bij slecht weer?

   Jazeker, in principe gaat de GVB cursus altijd door, ook als het regent en in de winter als het sneeuwt. Alleen bij onweer worden de lessen gepauzeerd, en wanneer de baan of de oefenfaciliteiten door weersomstandigheden is gesloten dan wordt de cursus geannuleerd. Als dit zo is dan wordt u hier natuurlijk over geïnformeerd.

  • Heb ik een eigen golfset of -schoenen nodig?

   Nee, tijdens de GVB cursus kunt u gebruik maken van leenclubs en makkelijk zittende platte sportschoenen zijn voldoende. Als u na de cursus zelfstandig wilt gaan spelen dan zijn echte golfschoenen en een eigen golfset altijd verplicht.

  • Kan ik mijn cursus verplaatsen of annuleren?

   Wij zijn hierin zo flexibel mogelijk. Tot 7 dagen voor aanvang kunt u uw deelname kosteloos annuleren of verplaatsen. Als u 7 dagen of korter van tevoren annuleert of niet komt opdagen dan moeten wij u €50,- annuleringskosten in rekening brengen. Dit heeft te maken met namens u door ons gemaakt reserveringen (en dus kosten) bij de leslocatie.

  • En wat als er sprake is van overmacht?

   Als er sprake is van overmacht aan uw kant, bijvoorbeeld door medische oorzaken, geeft u dit dan zo vroeg mogelijk bij ons aan. Wij zullen altijd zo goed mogelijk met u meedenken. Bij overmacht door externe factoren zoals baansluiting door de exploitant of ziekte van de professional kunnen wij uw cursus annuleren. Dit is zeer uitzonderlijk.

  • Wat gebeurt er wanner er niet voldoende aanmeldingen zijn?

   Wij hanteren een minimale groepsgrootte van 5 en een maximaal van 10 deelnemers per cursus. Over het algemeen zijn onze cursussen zeer goed bezet, maar bij onvoldoende aanmeldingen of overbezetting kunnen wij u vragen om voor een andere datum of locatie te kiezen.

  • Kan ik de cursus ook volgen zonder NGF-registratie?

   Ja, maar dit heeft geen invloed op de prijs van de cursus. Als u de cursus volgt via een kortingsactie dan kan het zijn dat wij een toeslag berekenen, bovenop het actietarief. Wij kunnen in dat geval ook geen baanpermissie (GVB) voor u aanvragen, omdat deze immers moet worden vastgelegd binnen uw registratie.

  • Kan ik het examen afleggen zonder afname van de NGF-registratie?

   Nee, dat is niet mogelijk. Zodra u examen doet, moeten wij het resultaat van uw examen immers vastleggen bij de Nederlandse Golf Federatie, en dat gebeurt binnen uw NGF-registratie, evenals uw baanpermissie.

  • Kan ik mij voorbereiden op de cursus en het examen?

   Alles wat u nodig heeft voor een goede voorbereiding op de cursus en het examen kunt u vinden op de downloadpagina op deze website. Hier vindt uw uitgebreide cursusinformatie, samenvattingen van de Golfregels & Etiquette en een link naar de officiële online examens van de Nederlandse Golf Federatie (www.ngfregelexamen.nl). Neemt u alle informatie a.u.b. goed door.

 • Wat kan ik met mijn GVB na de cursus?

  • Kan ik na de cursus overal zelfstandig spelen?

   Na de GVB cursus ontvangt u een landelijke NGF Baanpermissie. Op welke golfbanen u hiermee kunt spelen kunt u zien op www.waarkanikgolfen.nl. Zodra u een handicap 54 (of lager) hebt gehaald kunt u terecht op vrijwel alle golfbanen in Nederland. Sommige banen hanteren echter nog een lagere handicap als vereiste. Deze informatie staat altijd vermeld op de website van de betreffende golfbaan. Bij twijfel adviseren wij u om even contact op te nemen met de baan.

  • Kan ik op elke golfbaan terecht als ik even wil gaan oefenen op de driving range?

   Ja, op de meeste golfbanen zijn de oefenfaciliteiten vrij toegankelijk en kunt u gratis gebruik maken van de oefenfaclititeiten.  Meestal heeft u wel een ballenkaart of – muntjes nodig voor de automaat op de driving range. Deze zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de receptie van de golfbaan.

  • Hoe kan ik een starttijd voor rondje golf reserveren?

   Als u een rondje wil gaan golfen dan moet u altijd eerst een starttijd reserveren. Bij sommige banen kan dit online via de website en bij sommige golfbanen moet u hiervoor even bellen. U krijgt vervolgens een starttijd toegewezen en u moet zich dan ca. 20 minuten van tevoren melden bij de receptie om de kosten (dagcontributie of greenfee) te voldoen.

  • Kan ik straks ook meedoen aan wedstrijden of vervolglessen?

   Jazeker, Golf Pro-Motion organiseert allerlei leuke activiteiten, zoals golflessen voor gevorderden, wedstrijden (competitief of gewoon voor plezier) en zelfs gezellige golfweekendjes naar het buitenland. U kunt alle activiteiten bekijken via https://www.golfpro-motion.nl/activiteiten/ en wij nodigen u van harte uit om mee te doen!

 • Uw NGF/Handicapregistratie

  • Wat is een NGF-registratie?

   Een geldige NGF-registratie is noodzakelijk om toegang te krijgen tot de Nederlandse Golfbanen. Binnen uw NGF-registratie worden uw persoonsgegevens, de datum waarop u bent geslaagd voor het theorie examen en uw speelsterkte (Baanpermissie of Handicap) vastgelegd. Aan de hand van het NGF-nummer die op uw pas staat vermeldt kan iedere golfbaan deze informatie inzien. Zolang u een actieve registratie heeft, ontvangt u ieder jaar een nieuwe NGF-pas die geldig is in het jaar waarin deze is uitgegeven.

  • Is een NGF-registratie noodzakelijk?

   Ja, als u in Nederland wilt gaan spelen dan moet u bij vrijwel alle golfbanen over een geldige NGF-registratie beschikken om toegang te krijgen tot de baan. Welke speelsterkte (Baanpermissie of Handicap) voldoende is om toegelaten te worden is afhankelijk van het individuele toelatingsbeleid van de betreffende Golfbaan. U kunt de eisen van elke baan bekijken via www.waarkanikgolfen.nl

  • Hoe wordt mijn NGF-registratie verzorgd?

   Uw NGF-registratie wordt verzorgd door Golf Pro-Motion. Nu GVB Halen is een handelsnaam/onderdeel van Golf Pro-Motion. Golf Pro-Motion is een gerenommerde landelijke golfvereniging (zonder eigen golfbaan) en met lidnummer 785 aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie. Golf Pro-Motion is bevoegd tot het afnemen van GVB examens, het verstrekken van Golfvaardigheidsbewijzen en het onderhouden van EGA Handicaps.

  • Wanneer ontvang ik mijn NGF-pas?

   U ontvangt uw eerste NGF-pas binnen 14 dagen (maar meestal sneller) na de GVB cursus. Daarna ontvangt u ieder jaar in het eerste kwartaal een nieuwe NGF-pas, zolang u uw NGF-registratie aanhoudt. Gedurende het jaar (bijvoorbeeld wanneer u uw handicap verlaagt) worden geen nieuwe passen verstrekt. Alleen als u voor het eerst een handicap haalt ontvangt u een nieuwe NGF-pas ter vervanging van uw Baanpermissie. Iedere golfbaan heeft toegang tot de centrale database van de Nederlandse Golf Federatie en kan dus altijd uw actuele speelsterkte opvragen aan de hand van uw NGF-nummer.

  • Wat is de geldigheid van mijn NGF-pas?

   Uw NGF-registratie loopt altijd van 1 januari tot en met 31 december. Deze NGF-pas is geldig voor het jaar waarin deze is uitgegeven. Omdat de nieuwe passen steeds in het eerste kwartaal worden verzonden, zal uw pas conform NGF richtlijnen door Golfbanen worden geaccepteerd tot 31 maart van het jaar daarop. Hierna verliest de pas zijn geldigheid en ontvangt u een nieuwe zolang u uw registratie aanhoudt.

  • Kan ik mij ook rechtstreeks bij de NGF registreren?

   Nee, de Stichting Golfsport van de NGF accepteert sinds 2013 geen nieuwe leden meer. U kunt uw registratie alleen laten verzorgen door organisaties die bij de NGF zijn aangesloten. Golf Pro-Motion is met de D-status lid van de NGF (clubnummer 785) en fungeert als uw zogenaamde ‘Homeclub’.

  • Wie of wat is Golf Pro-Motion?

   Golf Pro-Motion is een landelijke, door de Nederlandse Golf Federatie geaccrediteerde Golfclub zonder eigen golfbaan. Als ‘lid’ van Golf Pro-Motion ben u lid van de NGF, profiteert u van een lage contributie en kunt u spelen op alle banen in Nederland tegen betaling van de dagcontributie of zogenaamde greenfee. Daarnaast organiseert Golf Pro-Motion allerlei activiteiten voor haar leden. Bent u nog geen lid? Bekijk dan hier alle voordelen op en meld u vandaag nog aan!

  • Hoe kan ik opzeggen?

   Opzegging gedurende de eerste periode (meestal tot 31 december van het jaar waarin u lid bent gewoorden) is niet mogelijk. Als u uw NGF-registratie hierna wilt stopzetten dan moet u dat voor 1 december bij ons aangeven zodat wij uw opzegging tijdig kunnen verwerken voor het nieuwe jaar. Hierna is tussentijdse opzegging mogelijk met een opzegtermijn van een maand, waarbij evenredige restitutie plaatsvindt na aftrek van € 25,- administratiekosten (inclusief NGF afdracht) en nadat wij uw NGF-pas per post retour hebben ontvangen. Voor opzeggingen met een datum na 1 oktober wordt geen restitutie meer verleend.

   Opzeggingen moeten schriftelijk worden doorgegeven aan Golf Pro-Motion, Jonkerweg 27B, 1217 PM Hilversum, of per e-mail naar info@golfpro-motion.nl

  • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

   Als u inlogt in het menu Handicapregistratie van onze website www.golfpro-motion.nl dan kunt u uw persoonlijke gegevens inzien en desgewenst aanpassen. Wijzigingen kunt u ook per e-mail aan ons doorgeven. Uw NGF-pas wordt verstuurd naar uw adres die bij ons bekend is. Uw voorletters en achternaam worden vermeld op uw pas, dus zorg er voor dat deze correct zijn vastgelegd.

 • Een Handicap halen en scorekaarten invoeren

  • Hoe kan ik mijn Handicap halen of verbeteren?

   Om uw eerste handicap 54 (of lager) te halen moet u na de GVB cursus zelfstandig een qualifying kaart spelen met als resultaat meer dan 18 stablefordpunten over 9 holes (of 36 punten over 18 holes), uitgaande van handicap 54. Deze kaart moet u invoeren via ons systeem. U ontvangt dan van ons een nieuwe NGF-pas met vermelding van uw handicap ter vervanging van uw Baanpermissie.

   Uw handicap wordt automatisch aangepast en uitgewisseld met de NGF na iedere ingevoerde scorekaart, en u moet uw scorekaarten minimaal 1 jaar thuis bewaren.

  • Aan welke eisen moet mijn scorekaart voldoen?

   Uw kaart moet worden ondertekend door een medespeler (marker) die minimaal in het bezit is van het GVB Theorie-examen. Verder moet uw kaart zijn voorzien van de datum en starttijd, de naam en het NGF nummer van uw marker en natuurlijk uw handtekening.

  • Hoe kan ik mijn scorekaart registreren?

   U kunt uw scorekaarten heel eenvoudig online registreren via Golf Pro-Motion of de Golf.nl App. U kiest simpelweg de baan die u heeft gespeeld, selecteert de juiste afslagplaats en overige gegevens, en het enige wat u hoeft te doen is het aantal slagen per hole in te vullen op de scorekaart op uw scherm. Uw nieuwe handicap komt direct in beeld te staan en de volgende keer dat u gaat spelen moet u van deze nieuwe handicap uitgaan.

  • Hoe kan ik nieuwe inloggegevens aanvragen?

   Als u uw inloggegevens kwijt bent dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen door de functie ‘wachtwoord vergeten’ te gebruiken op de inlogpagina van Mijn Golf Pro-Motion. Uw inlognaam is altijd uw e-mailadres en op ditzelfde e-mailadres ontvangt u vervolgens een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Vanwege privacy wetgeving slaan wij geen wachtwoorden op, wij kunnen u deze daarom ook niet verstrekken.